سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ۱۶:۲۸
 

پیام مدیر بندر

بهروز آقایی  

     

پیام مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان 

باسلام و احترام 

بی شک ما در عصری به سر می‌بریم که دسترسی به مسیرهایی که کشورها را با قدرت اقتصاد و تجارت در صحنه سیاسی نیز به اقتدار برسانند، از استراتژیک ترین اهداف همه دولت‌ها می باشد؛ آنچنانکه به درستی می توان گفت که اقتصاد است که قدرت سیاسی را ایجاد خواهد نمود. 

در این میان دسترسی به آب‌های آزاد و کریدورهای دریایی ازجمله مزیت‌های مطلق در جهت دسترسی به بازارهای جهانی بوده که منجر به رشد اقتصادی و همچنین افزایش تعاملات سیاسی میان کشورها می‌گردد. حمل و نقل دریایی از دیرباز علیرغم همه تلاطم‌ها در برهه‌هایی از زمان، کماکان گزینه اول در توسعه تجارت و بازرگانی خارجی کشورها به شمارمی رود. از سوی دیگر داشتن مزیت دسترسی به دریا با پسکرانه ای که ظرفیت‌های جاده‌ای و ریلی را نیز شامل گردد، فرآیند حمل و نقل چند وجهی به منظور قرار گرفتن هرچه با صرفه‌تر در مسیرهای تجاری کشورها را میسرتر می‌نماید. 

بنادر به عنوان مهمترین حلقه زنجیره کالا به واسطه قابلیت‌ها و پتانسیل‌های عملیاتی متفاوت و البته متنوع می‌توانند دروازه‌های تجارت جهانی را برای کشورهای خود بگشایند و در این میان و با مروری بر گذشته، بنادر در کشورهای دارای ساحل، همیشه به عنوان یک مزیت مطلق برای حفظ اقتدار، چه در عرصه اقتصاد و چه در عرصه سیاست به شمار رفته است. 

کشور ایران با نوار ساحلی وسیع در جنوب و شمال و قرار گرفتن در شمال خلیج فارس که منطقه ای استراتژیک در معادلات اقتصادی و سیاسی منطقه بوده، از شرق به غرب و از شمال به جنوب همانند شاهراهی؛ برای رسیدن بازیگردانان تجارت جهانی به بازارهای هدف، حائز اهمیت است. هرچند طی سال‌های اخیر تغییراتی در کریدورها و مسیرهای تجاری به واسطه نقش سیاسی برخی کشورها به وجود آمده اما همچنان کشور ایران با جمعیت پیرامونی بالغ بر 500 میلیون نفر؛ توانایی اتصال جنوب شرق آسیا به اروپا و کشورهای شمال به حوزه خلیج فارس تا شاخ آفریقا را دارا می باشد.

در شمال غربی خلیج فارس، استان خوزستان با ظرفیت های بی بدیل در صنایع مادر، کشاورزی  شیلات و... و دارا بودن بنادری بزرگ، یکی از باصرفه ترین مسیرهای تجارت و به عنوان یک نقطه کانونی تجاری مهم به شمار می‌رود.  منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با پهنه 11044 هکتار اراضی قابل توسعه، 40 پست اسکله، اراضی قابل سرمایه گذاری، زیرساخت‌های مناسب، تجهیزات و تأسیسات لجستیکی و... یکی از فرصت های سرمایه گذاری توجیه پذیر در حوزه های مختلف از جمله خدمات ارزش افزوده، ظرفیت های لجستیکی، صنایع بالا دستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی و...برای صاحبان سرمایه، تولید کنندگان، فعالان اقتصادی و سایر ذینفعان صنعت حمل و نقل دریایی می باشد.

این بندر با بهره گیری از پتانسیل های خود تا کنون در عرصه جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد ظرفیت‌های جدید در زمینه احداث تأسیسات لجستیکی، کارخانه‌های تولیدی، فرآوری فرآورده های نفتی و... با بیش از 57000 میلیارد ریال سرمایه گذاری تعهد شده که ارزش روز آن حداقل 300000 میلیارد ریال برآورد می‌گردد، پیشرو بوده است.

 به واسطه چنین سرمایه گذاری بزرگ ، محیط کسب و کار این منطقه ویژه اقتصادی با حضور بخش زیادی از ذینفعان فعال در عرصه خدمات بندری، دریایی، تولید و لجستیکی؛ موجب فراهم شدن گردش سرمایه قابل توجه و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه شده است. 

امید آن است که در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری، سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری گردیده و با همت همه فعالان عرصه تجارت و اقتصاد، با تبدیل نمودن تهدیدها به فرصت های نوین، منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) را با قدمت سابقه خود از زمانی که تنها با دو اسکله چوبی، راه رسیدن کشور ایران به دنیای تجارت بود تا کنون که نقش بی بدیل آن در تأمین امنیت غذایی کشور به اثبات رسیده، به عنوان اولویت اول در سرمایه گذاری بلند مدت و البته پایدار انتخاب نمایید.

اینجانب و همه همکارانم در اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بهره مندی از کلیه امکانات، تخصص و فن‌آوری های نوین بندری و دریایی؛ پذیرای شما صاحبان محترم کالا، سرمایه، کارگزاران بندری و دریایی و همه ذینفعان صنعت حمل و نقل می باشیم.

 

بهروز آقایی

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان